facebook
Posetite nas na Twitter -u
Posetite nas na YouTube -u
Citajte nas blog

Menu

Close Menu
cena sajta i izrada internet prezentacija | cena sajta
umetnost izrade sajtova

Izrada sajtova i cena izrade

Profesionalni studio za izradu internet prezentacija, web dizajn, grafički dizajn i multimediju.

Cena sajta?

umetnost izrade sajtova

Koja je optimalna cena izrade internet sajta

Izrada sajtova zavisi od mnogo činilaca i na ovo pitanje se ne može dati precizan odgovor dok se ne utvrde sve činjenice oko samog sajta koji se treba raditi. Svaka internet stranica je jedinstvena te je samim tim takva i njena cena. Ono što vam možemo reći je da osnovna web stranica ne košta manje od 6 000 dinara. Pod osnovnom mislimo na jednostavnu stranicu s informacijama o vašem poslovanju i kontakt podacima vas ili vaše firme. Ove stranice se čine malima ali dobro odrađen web dizajn i na ovakvoj prezentaciji može privući veliku pažnju. Neko ce reći, ja sam video stranice od 2.000 dinara ili od mog komšije sin radi izradu sajta za 1.000 dinara. Naravno, sve to stoji ali kako će te web stranice izgledati mislim da nije potrebno ni objašnjavati. Ovde smo naveli minimum od 6,000 dinara jer govorimo ličnom iskustvu. Proces izrade sajta kreće od dobijanja svih materijala a prvo se radi analiza o klijentu. Nakon toga kreće vizualizacija web stranice sledeći osnovna pravila web upotrebljivosti, željenog postignutog efekta i sama funkcionalnost istih u predstavljanju klijentovog poslovanja. Nakon tog dela i odobravanja dizajna web stranice od strane klijenta kreće se u samu izradu web stranica odnosno onaj programski deo. I ovde postoji puno pravila koja profesionalni web dizajner treba primenjivati. Pravilna upotreba tehnologije izrade web stranica, valjani kod web stranice u skladu s web standardima, kompatibilnost s mnogim vrstama web brauzera i naravno osnovna SEO optimizacija.

Pod upotrebom valjane tehnologije prvenstveno mislim da izrada sajtova mora da počne i da se završi sa pravilno korišćenim HTML oznakama, tagovima. Danas se internet stranice ne rade isto kao što su se radile pre deset godina. Kao što tehnologija napreduje tako napreduje i sam proces izrade web sajtova. Na primer, pre desetak godina svi smo radili web sajtove u tabelama, a danas se one rade u layerima. Na žalost i danas postoje genijalci (komšijin sin) koji još uvijek rade web strane u tabelama.

Ako uzmete u obzir gore spomenuti proces i vreme potrebno za izradu profesionalnog web sajta, onda ćete i sami uvideti da on ne može koštati 2.000 dinara. Takvi sajtovi se rade na principu ubaci sliku i tekst i gotova web prezentacija. Dobro razmislite dali ćete rizikovati svoj brend, proizvod ili samu firmu sa ovakvom negativnom reklamom. Uporedite sajtove svoje konkurencije i ako nađete da je samo jedan vaš konkurent uradio profesionalnu web stranicu i profesionalni web dizajn shvati ćete da mu morate parirati inače će to uticati na vaše poslovanje na internetu.

Kako napraviti odnos cene i kvaliteta kada je u pitanju web dizajn? Cena sajta = ko radi, koliko je komplikovan rad, koliko vremena treba da se uradi prezentacija i slično. U vezi vremena nije sve tako jednostavno jer iskusan web programer može izuzetno komlikovanu i tešku stvar da odradi nekoliko puta brže nego recimo neko daleko manje iskusan. Naručilac posla pojma nema ni šta je html, ni kako se radi u Flashu, ni koja je razlika između php, ni šta je web dizajn a gotovo najčešće pita "pošto sajt za mene" kao da se prodaje na kilo.

Uhvaćen u svim tim razmišljanjima, stotinama sati rada na sajtovima , ja i dalje pojma nemam kad mi postave prosto pitanje "koliko to košta". Da bi se odgovorilo na ovo pitanje mora se tačno utvrditi želja naručioca, obim posla, tehnike izrade, komplikovanost zahteva, analiza konkurencije i još mnogi i mnogi bitni faktori koji se dešavaju pri samoj izradi sajta (na pr. dogovorite se da u galeriju ide15 slika, ali naručilac posle dogovora za cenu sajta donese još 15 slika za koje kaže da su mu veoma bitne)....Kad vas vaš web dizajner i programer upoznaju sa svim ovim elementima onda ćete naravno i sami shvatiti da komšijin sin nije uvek pravi izbor i da sajt ne može da košta 1 euro.izrada sajta napomena
Mislite da je dobar sajt skup? Razmislite koliko novca gubite ako niste adekvatno predstavljeni na internetu ili ako uopšte nemate svoju internet prezentaciju!

koja je cena izrade sajta

Studio Digital
Tel.: 063 538 868
Adresa: Bore Prodanovića 2, Novi Sad

VRATITE SE NAZAD

umetnost izrade sajtova
Izrada sajta bez glavobolje

Pozovite nas da zajedno dođemo do najboljeg rešenja za Vas.
Izrada sajta, web dizajn, grafički dizajn, multimedija. To je naš posao!

Izrada sajta

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za
naš rad možete nas nazvati na telefon:

+381 63 538 868

ili nam pisati putem elektronske pošte:

office@dpstudio.co.rs
sinisasamardzija@gmail.com

Web izrada

Izrada web prezentacija
Redizajn web sajta
SEO optimizacija
Domen i hosting

Naša delatnost je: web izrada i web programiranje,
SEO optimizacija web prezentacija, grafički dizajn...

facebook  google plus  twitter  youtube  linkedin  instagram

    Veštine programiranja - 95%

  • SEO (pozicioniranje na Google) - 90%

  • Dizajn (Photoshop, Corel) - 92%

  • Video montaža - 85%

prodaja stanova