minimalizam i web dizajn

Creative design Studio

Profesionalni Studio za izradu internet prezentacija,
grafički dizajn i multimediju.

Minimalizam prilikom izrade sajtova

Jednostavna stvar - Minimalizam u web dizajnu

Postoji toliko mnogo tehnika koje se koriste kada je u pitanju web dizajn i izrada sajtova. Minimalizam je jedna od nekoliko koje se izdvajaju iz te mase i koja ima svoj stalno prisutni tok. Sam trend minimalizma prati koncept vođenja stvari - jednostavan i lak za rad.

Uklanjanje bučnih stranica (vizuelno i slušno) pomaže korisnicima tj. posetiocima vašeg sajta da usredsroče svoju pažnju na ono što je zaista važno i bitno na sajtu. Sadržaj same web stranice, slike, kontakt informacije i sve ostale bitne elemente vašeg posla i ponude.

Kako Minimalizam radi?

Ideja samog minimalizma u web dizajnu nije nimalo nova. U stvari, bila je prisutna u svim vidovima umetnosti vekovima. Minimalizam funkcioniše tako što daje vašim posetiocima pažnju, odnosno prikriva sve nedostatke vaše internet prezentacije svojom jednostavnošću.

Većina posetilaca koji posete vaš web sajt neće potrošiti više od nekoliko sekundi na stranici ili možda nekoliko minuta. Živimo u svetu brzih akcija gde sami korisnici znaju koliko je lako i brzo prebacivanje sa jednog sajta na drugi. Gotovo odmah prelaze na nove sadržaje tragajući za informacijama koje ih zanimaju. Zato im je bitno sa minimalizmom, omogućiti što jasniji pregled sadržaja na vašem sajtu jer u suprotnosti budite sigurni da će ga zaobići u širokom luku i potražiti drugi sajt koji im nudi preglednost i lako korišćenje. Pažnju svojih korisnika treba da privučete postavljanjem sadržaja koji je jednostavan za čitanje i raspored koji ne zamara pogled, fotografije koje će im skrenuti pažnju i naterati da promisle i ostanu što duže na vašem internet sajtu.izrada sajta napomena
Iako ne postoji vodič za pokretanje minimalističkog dizajna ima puno smernica koje se slede. Dodatni beli prostor je jedna takva ideja, uz uklanjanje nepotrebnih elemente stranice.

 

minimalizam u web dizajnu

Tel.: 063 538 868
E-mail: office@dpstudio.co.rs

VRATITE SE NAZAD

Izrada sajta bez glavobolje

Pozovite nas da zajedno dođemo do najboljeg rešenja za Vas.
Izrada sajta, web dizajn, grafički dizajn, multimedija. To je naš posao!

Izrada sajta

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za
naš rad možete nas nazvati na telefon:

+381 63 538 868

ili nam pisati putem elektronske pošte:

sinisasamardzija@gmail.com

Web izrada

Izrada web prezentacija
Redizajn web sajta
SEO optimizacija
Domen i hosting
Site Map

Naša delatnost je: izrada sajtova i web programiranje,
SEO optimizacija veb prezentacija, grafički dizajn...

facebook  twitter  youtube  linkedin  instagram

    Veštine programiranja - 95%

  • SEO (pozicioniranje na Google) - 90%

  • Dizajn (Photoshop, Corel) - 92%

  • Video montaža - 85%

Vratite se na vrh stranice