google work

Creative design Studio

Profesionalni Studio za izradu internet prezentacija,
grafički dizajn i multimediju.

Zamislite da Google prestane sa radom?

Slom Google aplikacija

Definitivno prvo što bi se osetilo bio bi pad svetskog prometa na celom internetu. Poslednji zastoj Google nije trajao duže od pet minuta a rezeltat tih pet minuta je bio pad globalnog prometa na internetu za čak 43% (istraživanje firme GoSquared). Ova kompanija se bavi web analitikom u realnom vremenu).

Za tih nekoliko minuta skoro 69% korisnika interneta na pokušaje povezivanja s Googleom dobilo obaveštenje o grešci. Iako su ostali Google servisi bili pokrenuti za minutu, trebalo je još čitave četiri minute da se celi sistem vrati u normalu.

Procjenjuje se da je ovaj kvar od par minuta kompaniji Google nanio štetu od oko pola miliona dolara.

Ovo je bilo prvo rušenje Googlea u kojem su se sve aplikacije srušile odjednom, tj. pre se znalo desiti da ukoči Gmail ili neki drugi servis, no nikad nisu prestale sa radom sve aplikacije istovremeno.

U svakom slučaju, kada bi se Google srušio na neko duže vreme šteta bi se računala u trilionima dolara. O padu sveukupnog svetskog prometa na internetu bolje da i ne govorimo. Definitivno bi se sve odrazilo i na prosečne korisnike koji Google koriste samo da bi poslali neki mail preko Gmail-a ili im treba da nešto brzo nađu na pretraživačima. Iako i za Gmail kao i za sam Google pretraživač postoje zamene (Yahoo servisi na primer) trebalo bi vremena da se stvari postave na svoje mesto. Veliko broj ljudi naime ima registrovan mail samo kog Googla. Pretpostavka je da kada bi svi u isto vreme shvatili da im Gmail ne radi, pokusali da se registruju na Yahoo servisima. Skoro izvesno je da bi zbog velike gužve, barem na kratko došlo do pada i Yahoo servera. Ako posmatramo sa strane lančane reakcije ko zna gde bi se krah još desio.

Svakako bi za 21 Vek bilo suludo praviti analize, koliko bi pad celokupnog interneta uticao na živote ljudi. O tome ćete dobiti mali uvid ako procitate naš stariji tekst .izrada sajta napomena
Ovo je bilo prvo rušenje Googlea u kojem su se sve aplikacije srušile odjednom, tj. pre se znalo desiti da ukoči Gmail ili neki drugi servis, no nikad nisu prestale sa radom sve aplikacije istovremeno.

minimalizam u web dizajnu

Tel.: 063 538 868
E-mail: office@dpstudio.co.rs

VRATITE SE NAZAD

Izrada sajta bez glavobolje

Pozovite nas da zajedno dođemo do najboljeg rešenja za Vas.
Izrada sajta, web dizajn, grafički dizajn, multimedija. To je naš posao!

Izrada sajta

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za
naš rad možete nas nazvati na telefon:

+381 63 538 868

ili nam pisati putem elektronske pošte:

sinisasamardzija@gmail.com

Web izrada

Izrada web prezentacija
Redizajn web sajta
SEO optimizacija
Domen i hosting
Site Map

Naša delatnost je: izrada sajtova i web programiranje,
SEO optimizacija veb prezentacija, grafički dizajn...

facebook  twitter  youtube  linkedin  instagram

    Veštine programiranja - 95%

  • SEO (pozicioniranje na Google) - 90%

  • Dizajn (Photoshop, Corel) - 92%

  • Video montaža - 85%

Vratite se na vrh stranice