izrada qr kodova
Studio digital

pozovite nas odmah  POZOVITE NAS ODMAH

Izrada QR kodova

Profesionalni Studio za izradu internet prezentacija,
grafički dizajn i multimediju.

logo studio digital

QR cod

Kako se koristi i zašto služi QR kod

QR cod (Quick Response Code) je vrsta dvodimenzionalnog bar koda. Smišljeni su 1994 godine od strane japanske kompanije Denso Wave. Željeli su da stvore univerzalni 2D kod brzog odziva (kratkog vremena skeniranja) a opet, koji može da sadrži velike količine informacija (web adresu, tekstualne podatke, kontakt informacije, mape, linkovanje prema youtube snimku itd).

QR Kodovi kreću da se koriste u štampi, tv reklamama, na bilbordima i plakatima, na svim vrstama proizvoda, vizit kartama, web dizajnu itd. Praktički njihova upotreba je neograničena. Pomoću QR koda možete poslati SMS poruku, pročitati dodatne informacije o proizvodu, učestvovati u nagradnoj igri, posetiti web stranicu itd... Mogućnost posete nekom sajtu je najinteresantnija i najkorisnija primena QR Kodova.

Postavljanjem linka u QR kod omogućavate korisniku da ode direktno na vaš sajt i tamo nađe sve potrebne informacije. Jednostavno na plakat odstampate QR kod, korisnik ga svojim smart telefonom skenira i direktno ide na vaš sajt gde može da vidi dodatne informacije koje zbog fizički ograničenog prostora nisu mogle stati na plakat.

Ovo omogućava jedinstvenu priliku da direktno možete pročitati više o nekom proizvodu, naći najpovoljniju ponudu vezanu za prodaji ili preuzeti novu pesmu omiljenog benda sa njihovog sajta, pogledati snimak spota na youtube. Primena QR koda zavisi samo od toga koliko su kreativni tvorci reklamne kampanje.

Za primenu QR koda prvo morate preuzeti i instalirati aplikaciju (skener) na vaš telefon. Aplikacija je dostupna za iPhone i Android, kao i za starije modele koji koriste Javu.

QR kodovi su jako pouzdani jer poseduju napredne algoritme koji služe za ispravku greške ukoliko dođe do oštećenja nekog dela koda. Odlično su prilagođeni štampi i vizuelno su interesantni . Da ne zaboravimo koliko ćete biti ispred konkurencije ako koristite QR kod na svom reklamnom materijalu ili na svojim proizvodima. Nemate razloga da ih ne koristite, jer ako štampate flajere na primer , zašto onda da nestavite QR kod u neki ćošak flajera. Po podacima Google Trends-a, QR kod beleži konstantan rast broja upita, iz meseca u mesec.

Par saveta kako koristiti QR kodove:

 • Nemojte koristiti QR kodove za web adrese koje nisu optimizovane ili se loše vide na mobilnim uređajima
 • Trudite se da vaš kod vodi direktno na proizvod koji reklamirate, nemojte voditi korisnika na pošetnu web stranu pa da on gubi dragoceno vreme i trazi proizvod.
 • Koristite QR kodove za SMS i E-mail akcije
 • Ako imate besplatan Wi-Fi u vašem prostoru, podatke stavite u QR kod (jako korisno za kafiće i restorane)
 • Koristite QR kodove za najave događaja i pozivnice
 • Koristite ih na vizit kartama – objasnite ljudima da su svi podaci sa vizitke na QR kodu i da mogu samo skeniranjem da dodaju vaš kontakt u svoj imenik


Za primenu QR koda prvo morate preuzeti i instalirati aplikaciju (skener) na vaš telefon. Aplikacija je dostupna za iPhone i Android, kao i za starije modele koji koriste Javu.

 

Posetite nas na Facebook-u

QR kod - pronađite nas na Facebook-u

Kontaktirajte nas odmah putem telefona ili e-pošte da biste dobili sve potrebne informacija o QR kodiranju.

Tel.: +381631197011
E-mail: office@dpstudio.co.rs

Izrada sajta bez glavobolje

Pozovite nas da zajedno dođemo do najboljeg rešenja za Vas.
Izrada sajta, web dizajn, grafički dizajn, multimedija. To je naš posao!

Izrada sajta

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za
naš rad možete nas nazvati na telefon:

+381 63 538 868

ili nam pisati putem elektronske pošte:

office@dpstudio.co.rs
sinisasamardzija@gmail.com

Web izrada

Izrada web prezentacija
Redizajn web sajta
SEO optimizacija
Domen i hosting
Site Map

Naša delatnost je: izrada sajtova i web programiranje,
SEO optimizacija veb prezentacija, grafički dizajn...

facebook  twitter  youtube  linkedin  instagram

  Veštine programiranja - 95%

 • SEO (pozicioniranje na Google) - 90%

 • Dizajn (Photoshop, Corel) - 92%

 • Video montaža - 85%

Vratite se na vrh stranice